Hur man söker jobb inom tv- och reklambranschen

Som grundare och chef på ett produktionsbolag får jag dagligen jobbansökningar från duktiga och inspirerande kreatörer som vill få en fot in på arbetsmarknaden och speciellt i tv- eller reklambranschen.

Men dessa drunknar ofta emellan den strida strömmen av andra e-mails från kunder och projekt. Det är inte ofta jag hinner stanna upp och titta på en jobbansökan förutom när jag aktivt letar efter en person att anställa.

En lite annorlunda jobbansökan

Men idag kom det ett mail som fick mig intresserad:

Det första som fick mig att stanna till var rubriken, “En lite annorlunda jobbansökan”. Jag var tvungen att öppna och se vad det var som var så pass annorlunda. Okej, killen har gjort en video.

Tonaliteten är viktig i mailet

Men om man läser vidare kan man läsa ut att Sebastian kommunicerar sin personlighet redan i mailet. Jag kan på tonaliteten läsa ut att han förstår att jag har mycket att göra, visar på respekt mot mig som “hårt” arbetande egenföretagare. Hela texten lyser av ödmjukhet och ger ett lugnt och icke-desperat uttryck. Det visar på självförtroende och social kompetens. En person som man gärna vill ha anställd.

“Ok, grabben. Jag tittar på din film.”

En kul presentationsfilm

Som ni ser är detta ett perfekt arbetsprov inbakat i en presentationsfilm. Här får jag allt jag behöver för att bedöma Sebastians karaktär, kreativitet och teknik för yrket.

Han visar även att han har humor och kan skapa humor. Det roligaste i hela klippet är mot slutet när han vet att jag börjar tänka att “Blev inte det här väldigt långt”, då slänger han in en pixelerad intervju med sig själv som tar upp just problemet med att filmen blev för lång. Den pixelerade Sebastian pratar om sitt missbruk att göra långa filmer.

Men filmen var inte för lång, jag tittade på hela och var underhållen hela tiden.
Bra filmskapande.

Tyvärr har vi på Megapixel Group inga öppningar just nu men jag önskar Sebastian all lycka i att hitta ett jobb i vår bransch. Hoppas med detta inlägg att jag kanske kan hjälpa honom och andra som söker jobb på traven för att nå igenom bruset.

Kontakta mig på hello@richardfrantzen.se om ni är intresserade av träffa Sebastian så kopplar jag ihop er.

Nu ska jag ta en kaffe och titta på Sebastians dokumentärfilm
Givetvis publicerat med Sebastians tillstånd.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments