August 4, 2018

Så konverterar Anekdotpodden lyssnarna till följare på Instagram

En podd som jag fastnade direkt för var Anekdotpodden. Små korta intressanta historier presenterade på ett spännande sätt genom att väva in Instagram stories. Jag fick verkligen ett Wow-moment när jag lyssnade på första avsnittet av podden. Man är ju alltid lite skeptisk när man börjar känna på en ny podd; kommer man störa sig […]

En podd som jag fastnade direkt för var Anekdotpodden. Små korta intressanta historier presenterade på ett spännande sätt genom att väva in Instagram stories.

Jag fick verkligen ett Wow-moment när jag lyssnade på första avsnittet av podden. Man är ju alltid lite skeptisk när man börjar känna på en ny podd; kommer man störa sig på rösten? Kommer den vara tillräckligt bra inspelad? Kommer upplägget vara bra? Men direkt blev jag fångad av hur skaparen fick mig hookad genom att lägga in en bra teaser i början men också genom att väva samman den upplästa berättelsen med bilder som man kan följa på poddens Instagram story.

Episoderna ligger som sparade Instagram stories

Så funkar det

Det är lite som en traditionell bok man läste när man var liten tillsammans med en CD eller Mp3, där man ska vända blad när man hör ett ljud. Fast Anekdotpodden har tagit det till Social Media. Genom att samtidigt lyssna på podden kan man gå in på poddens instagram och spana in sparade Instagram stories upplagt enligt Episoder med bilder från aktuell historia.

Detta ger verkligen en fördjupande upplevelse och en garanterad följning av Instagramkanalen. Så enkelt, så snyggt. Som användare känns det verkligen självklart att trycka på följ. Jag förutspår att så länke podden kan fortsätta löpande trycka ut avsnitt kommer det här konceptet att utvecklas och om möjligt integreras ännu mer.

Detta kanske kan ge dig några idéer på hur du organiskt kan flytta publiken mellan olika plattformar? Dela gärna med dig av funderingar i kommentarerna nedan.

Kan varmt rekommendera att lyssna på Anekdotpodden och följa podden på Instagram.

BUSINESS TOOLS

Video Production Bidding Template for Google Sheets

Budget your projects faster and generate quotes easier! Roll out Quotes like a pro!
  • Automatic estimates
  • Budget projects
  • Inventory
  • Generate Contracts
Estimate & Quote Google Sheets Template for Creative Businesses, Video Production Companies and more.

Richard Frantzén

Unreal Engine & Aximmetry Expert specializing in future tech and Virtual Production

Latest posts

Google Sheets Quote Template

A one-stop tool for estimating, sending quotes, and preparing contracts
Read More >

Level Transition Blueprint for Unreal Engine

Sit amet nisl purus in mollis nunc sed id. Venenatis lectus magna fringilla urna porttitor rhoncus. Eget aliquet nibh.
Read More >
Let's build the future together
© 2022 Richard Frantzen. All rights reserved.
Privacy Policy

Google sheet template

Sign up for the newsletter to get 20% discount of Estimate & Quote Template