You've successfully subscribed to Richard Frantzén
Great! Next, complete checkout for full access to Richard Frantzén
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.

Så konverterar Anekdotpodden lyssnarna till följare på Instagram

En podd som jag fastnade direkt för när jag kom över den var Anekdotpodden. Små korta intressanta historier presenterade på ett spännande sätt genom att väva in Instagram Stories.

Richard Frantzén
Richard Frantzén

En podd som jag fastnade direkt för var Anekdotpodden. Små korta intressanta historier presenterade på ett spännande sätt genom att väva in Instagram stories.


Jag fick verkligen ett Wow-moment när jag lyssnade på första avsnittet av podden. Man är ju alltid lite skeptisk när man börjar känna på en ny podd; kommer man störa sig på rösten? Kommer den vara tillräckligt bra inspelad? Kommer upplägget vara bra? Men direkt blev jag fångad av hur skaparen fick mig hookad genom att lägga in en bra teaser i början men också genom att väva samman den upplästa berättelsen med bilder som man kan följa på poddens Instagram story.

Episoderna ligger som sparade Instagram stories

Så funkar det

Det är lite som en traditionell bok man läste när man var liten tillsammans med en CD eller Mp3, där man ska vända blad när man hör ett ljud. Fast Anekdotpodden har tagit det till Social Media. Genom att samtidigt lyssna på podden kan man gå in på poddens instagram och spana in sparade Instagram stories upplagt enligt Episoder med bilder från aktuell historia.

Detta ger verkligen en fördjupande upplevelse och en garanterad följning av Instagramkanalen. Så enkelt, så snyggt. Som användare känns det verkligen självklart att trycka på följ. Jag förutspår att så länke podden kan fortsätta löpande trycka ut avsnitt kommer det här konceptet att utvecklas och om möjligt integreras ännu mer.

Detta kanske kan ge dig några idéer på hur du organiskt kan flytta publiken mellan olika plattformar? Dela gärna med dig av funderingar i kommentarerna nedan.

Kan varmt rekommendera att lyssna på Anekdotpodden och följa podden på Instagram.

TipsContentkonverteringunderhållningpodcast

Richard Frantzén

Virtual Production Producer and owner of green screen studio Virtual Star Studios